IDŐPONTFOGLALÁS

KATEGÓRIÁK

ÖSSZES CIKK

Tippek

Milyen szempontok alapján válassz fogorvost?

A minden szempontból megfelelő fogorvos megtalálása nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy félelmek nélkül tudd jó kezekben saját magad. A fogászati beavatkozások egyébként is kritikus területnek számítanak az egészségügy terén, hiszen a szakemberrel való közvetlen kapcsolat és a kezelések jellegének apropóján korántsem mindegy, mennyire bízunk meg benne, mint emberben.

A páciensek nagy része szorongva érkezik meg a rendelőbe és tart attól, hogy fájdalommal kell majd számolnia. Sokat hallani a félresikerült kezelésekről is, melyek további beavatkozásokat és szövődményeket vonnak maguk után. De vajon törvényszerű, hogy így kell ennek lennie? A fogászati beavatkozások mehetnek zökkenőmentesen is, és igen, az azokat megelőző időszak sem feltétlen kell, hogy feszültséggel teljen.

Ha fogászati kezelésekről van szó, akkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy a páciensek egyre gyakrabban választják a magánrendeléseket. A megfelelő klinika elsősorban nem az árak, vagy az utazási idő alapján kerül kiválasztásra, hanem rendszerint a szakemberek empatikus hozzáállásának apropóján. A vélemények alapján is ez a legfontosabb szempont, majd követi azonnal a fájdalomcsillapítás minősége. Nem mindegy, mennyire korszerű alapanyagot használ a fogorvos, és megoldható-e az érző idegek teljes kikapcsolása, s ezzel a valós fájdalommentesség.

Fontos, hogy olyan klinika mellett tegyük le a voksot, ahol helyben rendelkezésre áll a röntgenezéshez szükséges minden eszköz (nálunk természetesen ez mind adott hisz két röntgen készülék is található rendelőnkben). Legtöbbször épp elég rávenni magunkat arra, hogy felkeressük az orvost, s ilyenkor nem szerencsés, ha még a vizsgálatokért is külön kell rohangálni. Szintén nem elhanyagolható a rugalmasság, ugyanis időhiánnyal küzdő mindennapjainkban sokszor csak este, ebédidőben, vagy hétvégén tudjuk megoldani, hogy felkeressük fogorvosunkat. A hagyományos rendelés keretein belül erre aligha adódna lehetőség, ám a megfelelő klinikán ez minden gond nélkül megoldható (nálunk pl. hétfőtől vasárnapig reggel 8 órától este 8 óráig várunk bármilyen kezelésről is legyen szó).

Ugyan az áraknál fontosabb tényezőket tartunk legtöbbször fontosnak, de természetesen az is lényeges, hogy mennyit kell majd fizetni egy-egy beavatkozásért, vagy egy többalkalmas kezelésért. Az interneten általában elérhetőek a magánklinikák árai, így a költségek is tervezhetővé válnak. A fogászati kezelés sokkal kevésbé visel meg páciensként akkor, ha biztosak vagyunk abban, a megfelelő szakember segít elmulasztani a fájdalmat, pótolni az elvesztett fogakat, vagy egyszerűen csak ragyogóan fehérré varázsolni a fogsort.