IDŐPONTFOGLALÁS

Konzerváló fogászati kezelések

A fogászat ezen szakterülete a meglévő fogak megmentését, hibás részeinek javítását jelenti. A gyakorlatban a kisebb fogszuvasodástól a gyökérkezelésig foglalja magába a kezeléseket.

A fogak fájdalma a fogbélben és a gyökérhártyában levő idegelemek ingerülete következtében jön létre és elmondható, hogy a fogfájás az egyik legelviselhetetlenebb fájdalom. Mértéke a gyenge sajgó érzéstől akár az egész arcfélre kiterjedő, szinte elviselhetetlen kínzó fájdalomig terjedhet.

A fogak szuvasodása esetén az ingerek a fogbelet elérve idézhetnek elő fájdalmat, majd a szuvasodás előrehaladtával a fogbél is megbetegszik és később a gyulladás a gyökérhártyáig terjedhet.

Az épnek tűnő fog is lehet érzékeny erős hő vagy kémiai (édes ételek) ingerek hatására. Ilyenkor a fogak közötti felszínen alakul ki fogszuvasodás vagy az íny visszahúzódása miatt tapasztalható fognyaki érzékenység. Ezekben az esetekben a fogfelszínek restaurációjával a fájdalom megszüntethető.

Az ép fogak megőrzése érdekében kisebb vagy közepesen elszuvasodott fogak esetében ajánljuk az esztétikus töméseket, amelyek a fog színével megegyező fényre kötődő tömések és azonnal terhelhetőek.
Az öntött tömést (inlay/onlay) foglenyomat alapján készítjük el. Készülhet műanyagból, kerámiából és nemesfémből, és a lenyomat vételt követő néhány napon belül egy speciális ragasztóval rögzítjük azt számodra. Előnye, hogy bármilyen fogszín színárnyalat utánozható, és rendkívül pontosan illeszkedik ez eredeti, megmaradt foghoz. Élettartalma többszöröse a hagyományos töméseknek, és kifejezetten ajánlott az amalgámtömések helyettesítésére.

Gyökérkezelés és tömés esetében a fogbél eltávolítása történik meg helyi érzéstelenítésben. A gyökérkezelt fogat egy speciális csappal erősítjük, amely majdnem teljes értékűvé teszi a gyökérkezelt fogat.

Foglalj időpontot és ugorj fel hozzánk a Corvin mozival szemben a 8. kerület legújabb fogászatába a TG Dental -ba. Nálunk megkapod azt a mosolyt, amit megérdemelsz.

Áraink
esztétikai fogtömés árak
ideiglenes tömés   9.000 ft
egyfelszínű tömés   18.000 ft
kétfelszínű tömés   20.000 ft
háromfelszínű tömés   25.000 ft
gyökérkezelés árak
egycsatornás fog esetén   12.000 ft
kétcsatornás fog esetén   14.000 ft
háromcsatornás fog esetén   16.000 ft
gyökértömés árak
egycsatornás fog esetén   8.000 ft
kétcsatornás fog esetén   12.000 ft
háromcsatornás fog esetén   14.000 ft
további árak
gyógyszeres ideiglenes tömés   10.000 ft
Gépi gyökércsatorna tágítás   10.000 ft
régi gyökértömés eltávolítása csatornánként   10.000 ft
gyökércsatorna átöblítése   10.000 ft
 
Fogaszati rendelőnkben bankkártyával is fizethet visa/mastercard